Flash banners

Banners waarin animatie verwerkt zitten zijn meestal flash banners. Flash is een bepaalde webtechnologie die het mogelijk maakt om bewegende delen toe te voegen. In dit artikel vindt u allerlei handige informatie over flash banners.

Wat is flash?

Flash is een webtechniek of software en is ontwikkeld door Adobe. Deze software maakt het mogelijk om webinhoud te maken waarin geluid, video en animatie worden gecombineerd. Flash wordt vaak gebruikt voor interactieve afbeeldingen, waaronder banners. Bij Flash kunnen toegankelijkheidsproblemen ontstaan voor de gebruiker waarbij de pagina niet naar behoren functioneert. Dit kan lijden tot het verlaten van de pagina door de gebruiker.

Hoe werkt het?

Flash banners zijn dus geanimeerde teksten en grafische ontwerpen van verschillende formatie die u op een website kunt plaatsen voor uiteenlopende doeleinden zoals reclame, marketing, informatie verstrekken en aandacht trekken. De bestanden die op de website worden geplaatst zijn SWF bestanden die gegenereerd zijn door Adobe Flash. Er zijn diverse standaard maten die wereldwijd worden gehanteerd als het gaat om banner formaat. Deze variëren van klein tot groot. Standaard banner formaten bestaan uit een bepaald aantal pixels die in termen van bandbreedte de laadtijd niet belemmeren.

De voor- en nadelen van flash

Sommige zoekmachines hebben moeite om flash websites goed te lezen. Hierdoor kan het zo zijn dat deze websites niet worden opgenomen in de zoekindex van de zoekmachines. Vanaf 2 januari 2017 geldt er een verbod op het gebruik van flash banners in het Google Display Network waardoor er geen nieuwe banners meer ingeboekt kunnen worden in het bannermanagementsysteem van Google. Een voordeel van flash is dat er geanimeerde en bewegende onderdelen in de banner verwerkt kunnen worden.

De vervanger voor flash banners

Flash banners worden dus niet meer ondersteund. Het is verstandiger om over te stappen op een alternatief dat wel wordt ondersteund door diverse browsers. HTML5 is de vervanger van flash. HTML5 is niet nieuw, maar kent wel vele voordelen. Een daarvan is dat er steeds minder plugins zoals Adobe Flash, Java, Silverlight en Quicktime nodig zijn om applicaties te ontwikkelen en implementeren in een HTML document.

Terug naar overzicht
HTML 5 banners

HTML 5 banners

Banners Een banner is een grafisch reclame-uiting, gemaakt door een bedrijf, die op het internet te vinden is. Klikt u op de banner, dan opent zich vanzelf een pagina met de informatie Lees meer over HTML 5 banners
JPG banners

JPG banners

Banners Een banner is een grafisch reclame-uiting, gemaakt door een bedrijf, die op het internet te vinden is. Klikt u op de banner, dan opent zich vanzelf een pagina met de informatie Lees meer over JPG banners
GIF banners

GIF banners

Banners Een banner is een grafisch reclame-uiting, gemaakt door een bedrijf, die op het internet te vinden is. Klikt u op de banner, dan opent zich vanzelf een pagina met de informatie Lees meer over GIF banners

Geschikt voor

Onze bannersets zijn geschikt voor: